Friends of WG17

Like Us if YOU Want :)

Friday, December 31, 2010

HAPPY NEW YEAR , FRIENDSS !

Thursday, December 30, 2010

Le Tour de' Bukit Merah

Assalamualaikum , heyy smuaa ! nk crita pasai trip kami ke Bukit Merah , fuhh ! mmg bess laa . trip neyy pengetua la buat , sbb kami jd urusetia program perfect score & urusetia program BTN . ada 20 org yg jadi urusetia . Widad , Ezyan , Syaza , Meera , Nadia , Farah , Zizah , Nabilah ( ney smua geng kami ) , ada lagii , zatul , cak ngn ni'ah . bdk laki , duan , meor , apit , muammar , meon , nonick , opie , syaza naim shah & opie (form 5 2010) . haa kami 20 org ney laa ckgu bg reward blanja p Bukit Merah . free weyy . tp duit makan sendiri laa .jenoh laa smua bnda nk free . p naik bus SOKSEK . haha ~ bangga x keqa laa . Budin , Ikhwan , Hafizh , Norakmal , Fadzil pn ikot jgk . budin naik bus , fizh , ikwn , fadzil ngn nora follow blakang bus , nek moto . rempit jalanan . hhe ~ kmi smua ajk nek bus xmw , malu kononnya .  kat sana mmg besz laa . mndi ramai2 , men ngn bdk laki . hha ~ ksian kat syaza , nad , yan , farah , zatul , niah , ngn cak , bdk laki manjang pkena depa jea . hha , mmg happening laa . time main 'boomerang yg besz 2 . ikwn ngn hafizh laa ajak , depa kata syoq , so . . apa lagi , widad , meera , farah , syaza , yan , nad , zizah , & nabila p la try tgk cmana pmainan 2 . tgk laa fizh ngn ikwn men , oih mcm besz jea , so yg brani sahut cabaran dlm geng kami ialah , yan , nad , farah & syaza . hha ~ kmi smua xlqat nk gelak . diorg menjerit xmaw2 . ikhwan ngn fizh pn naik gelak skali tgk diorg tuu . fuh ! mmg terbaekk laa . pastu 3.45 ptg kmpul kt bus nk p mkn plak , smpai 4.30 tnggu driver bus ngn pakcik hashim x my2 lg . hampeh ! hot jgk laa masa 2 . tgk2 diorg sdap2 p memancing , hodoih ! tggu lama sgt ujan rintik plak . smua pakat kalot nk balek , nk tgk bola MALAYSIA lwn indonesia , takot x dan . law tidak , ikwn , fadzil , fizh ngn nora nk gerak skali dgn kitorg . pastu tgk2 hujan . diorg gerak dulu laa , ye laa nek moto en . xlma kmi pn nek bus , p mkn kt restoran Anne Tomyam (law x silap laa) , hha , jdoh pnjang la katakn , jmpa fizh , ikwn , nora ngn fadzil , time kmi smpai 2 diorg dh nk balek dh . salam2 pa suma , then diorg pn teruskan merempitt . hoho ~ lpas hbes mkn btolak balek . smpai skolah dlm pkoi 7 . fulamak ! trip yg sgt letih tp MENYERONOKKAN ! besz sgt2 . ney ada laa sikit gmbar , nant kitorg upload lg banyak yee .










Indonesia menang tapi . . . MALAYSIA JUARA !

TAHNIAH KEPADA SKUAD HARIMAU MALAYA kerana telah memberi kejayaan besar kepada kami & seluruh rakyat MALAYSIA . We Are Proud Of All Of You . Di Bukit Jalil Malaysia menang bergaya , 3-0 & di gelora bung karno  Malaysia berjaya menggelorakan stadium Bung Karno dgn jaringan awal dr Safee Sali & dgn adanya keeper hebatt , Khairul Fahmi Che Mat & pemain2 handalan Harimau Malaya yg berjaya membuahkan hasil . law pn kalah 1-2 kt indon , tp jumlah agregat 4-2 kita menangg . sapasangka , team yg penah kena belasah 1-5 dgn indon akhirnya menjulang PIALA AFF SUZUKI . walaupun terpaksa pindah p pusat latihan lain , terpaksa naik kereta kebal ke Stadium Gelora Bung Karno , akhirnyaa berjaya jgk . berkat doa seluruh rakyat malaysia dan sokongan padu rakyat malaysia mengiringi kejayaan Skuad Harimau Malaya . hope bola sepak negara akn lebih maju pada masa akn dtg . kepada smua pemain kebangsaan :  THANKS A LOT & CONGRATS !






 TAHNIAH HARIMAU MALAYA ! ! !

posted by : Haji Hasbullah Awang (pengulas sukan)

Tuesday, December 28, 2010

BUKIT MERAH , here WE COME ! !

hoorayy ! esk kami pegi BUKIT MERAH . ckgu nk blanja . dgq cita geng2 Budin follow blakang , nek moto . xtw laa . eeeiiy , x sabor den .

Monday, December 27, 2010

KEJAYAAN MILIK KITA

itulah goal yg berjaya di bolosi oleh HARIMAU MALAYA .

yeahoo ! yeaa ! MALAYSIA menang FINAL (leg 1) , 3-0 ke atas Indonesia . Alhamdulillah . ney ada pantun siket kt bawah neyy .



"Goalkeeper indon wat akai,
Gonzales nampak sangat sia-sia,
HARIMAU MALAYA mmg bley pakai,
nampak dh tanda2 AFF SUZUKI CUP milik MALAYSIA !"

 

tahniah players kebangsaan !
keep it up , we (rakyat MALAYSIA) always supporting you all & kami sentiasa berdoa kpd ALLAH S.W.T spaya kemenangan berpihak kpd MALAYSIA . isyaAllah , doa berjuta2 rakyat MALAYSIA akan dimakbulkan .
 

p/s : kpd smua rakyat Malaysia , teruskan berdoa , kita xpakai perbuatan SYIRIK , kita ada ALLAH , DIA sentiasa nk tlg kita semua kalaw kita sentiasa berdoa kpd-Nya . teruskan BERDOA Enhanced by Smiley Central buat yg terbaik utk final (leg 2) Rabu dpn . TV 1 8.00 mlm . thanks RTM :)

Friday, December 24, 2010

MALAYSIA vs Indonesia


Assalamualaikum , yeah sja nk mencelah post psai bola . jom , ramai2 kita sokong skuad Harimau Malaya kita . td ada baca Harian Metro , dpa temu ramah Rajagobal psai Ahad neyy . ney kata Ketua Jurulatih kita ,,

Rajagobal :  Skuad Indonesia bakal kaku dan lesu di Stadium Bukit Jalil kerana final pertama Piala AFF , Ahad ney adalah aksi sulung mereka di luar Jakarta selepas selesa bertarung di hadapan penyokong sendiri sepanjang saingan awal peringkat kumpulan dan separuh akhir .

yeah , demikianlah kata-kata dari ketua jurulatih skuad bola sepak negara . (ayat metro la pulokk, hha~) hmm , sbelum2 ney depa mana pnah braksi luaq glanggang diorg . time peringkat kumpulan pn kita lawan kt tmpt depa . time sparuh akhir lawan flipina , sparuh akhr first lawan kt indon , second spatutnya lawan kt flipina pulakk , tp flipina xde glanggang , so lwn kt tmpat diorg lg . conclusion, diorg xpnah braksi di glanggang lawan , beza dgn skuad kita , berpengalaman lwn kat Stadium Gelora Bung Karno , Indonesia & Stadium MyDinh , Vietnam . so , ahad ney kita ada banyak advantage . lg satu temu bual dgn captain skuad bola Malaysia Safiq Rahim .

Safiq : kami tak gentar kalau penyokong indon lebih ramai drpd penyokong negara ahad ney , kerana kami sudah lali dgn penyokong2 Indonesia yg agk fanatik ini . ini semua xkan menjejas pun permainan kami pada final , ahad ini .

FINAL (leg 1) , 26 Dis 2010 , Stadium Nasional Bukit Jalil , Malaysia
FINAL (leg 2) , 29 Dis 2010 , Stadium Gelora Bung Karno , Indonesia
MASA : 8:00 mlm 
TV : RTM 1 & Astro channel 801 (Arena) atau 813 (Super Sport)

MALAYSIA BOLEH ! ! !
HARIMAU MALAYA BOLEH ! ! !  

sama-sama lah kita berdoa kepada Allah , moga diberikan kemenangan kepada Malaysia , amiin ~


p/s : sory  kpd WG17 kalau ada yg xsuka aku post psai ney , tp aku taw hmpa smua pn minat bola kn ? so , sama2 kita doakan kejayaan skuad kebangsaan , :)

Thursday, December 23, 2010

Congrats to Our Junior Form 3 :)

Assalamualaikum , heyy . post ney special to junior2 form 3 yg dh dpt result PMR td . TAHNIAH yee kpada smua yg dpt result yg terbaekk ! yg xckop baik lg tuu xpyah laa sedih2 , SPM ada lg . yg tu lagik penting . Anyway , Selamat Datang Ke Dunia Baru Ting. 4 , lebih mencabar . CONGRATS & GOOD LUCK yee junior2 semuaa . wassalam .

posted by : WG 17

Sunday, December 19, 2010

Happy Birthday Sayang

Happy Birthday to you ,
Happy Birthday to you ,
Happy Birthday to Farhah ,
Happy Birthday to you <3
p/s : May ALLAH Bless You Always . don't forget us . WG17 always LOVE you . love you sooo much paah . jaga diri & selamat meningkat umur ke-16 Tahun .

Friday, December 17, 2010

Reunion ,ouh Reunion .

hallow , assalamualaikum , pa habaq sumua ? oke kot noee . em , nk tw pa yg tlah terjadi pada kami pnya reunion ? haa , gmpak ya robbana . WG17 suma my . x dak soqang pn yg x my . smua bjalan seperti yg dirancagkann . hebatt ! :'( :'( :'( adoiyy , tiba2 qasa sebak pulok sebab terpaksa berbohong secara hiperbola . waaaaaa !!! sebenaqnya big reunion x jadikk , yg jadik hanyalah small reunion , yg p td che nad , Yann, Fana, Malin, Paah and Nabilah . hat lain smua xdpt joinn :'( ada yg tusyen , knduri , no transport , berholidayy , so x full la reunion kali neyy . tapi kami bertekad dan berazam (over) sesungguhnya , next time reunion akan diadakan lagi , tunggu dan lihat . tgk laa yee gmbar2 kt bwh neyy . Hak cipta terpelihara Datin Mariaa , thanks yaw :)

 






Wednesday, December 8, 2010

16 December REUNION :)





Date     : 16 DECEMBER 2010
Day      : Thursday
Venue  : Pacific
Join     : WG17(kami la tuu) & Fantastic 4
                                                                             
Must     : bayar RM 5 for gifts
Activity: Bowling Match + shopping + jalan2


Tuesday, December 7, 2010

1 Muharram :)

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM DAN TAHUN BARU HIJRAH KEPADA SEMUAA UMAT ISLAM . SEMOGA AZAM TAHUN BARU PADA TAHUN INI DPAT DICAPAI . INSYAALLAH , AMIIN ~

Friday, November 26, 2010

Mari Dekat , Mari Dekat :D

18 December 2010 . tarikh keramatt! kita akan buat reunion . tp masalahnya kita xtaw lg nk wt kt rumah sapa . adoiyy . sama2 la pkiaq sat , nk wt umah sapa . kepada sapa-sapa jea yg ada cadangan superb , rojer malin tw . papa jea la cdangan , xkesah . and lg satu , minggu dpn bayaq soqg RM10 dkt malin jgk tw . menu ? tw, msti yg 2 objektif utama an . hha ~ em yg kt bwh neyy la menu reunion kita nanti . insyaAllah .





p/s : spa da cdangan nk wt umh sapa , tlg contact malin yaw . thanks ~ hope suma jalan lancar .

Sunday, November 21, 2010

Sayanggsss , Reunion Bila ?

attention pleasee ! stop ! if you're walking . stop ! if you're talking ! open your eyes , if you're sleeping . pay attention on this post ! hha ~ ney WG sekalian , bla kita maw adakan reunion kali ke 117 neyy ? (hiperbola) x sbaq dh neyy . nant papa pn rojer2 laa kt PHONE widad , fana , meera , eyti , nad , yan , malin & sapa2 jea laa geng kita . cadang la tarikh yg ssua oke . bg 17 geng kita bley jmpa . pokoknyaa , cuti ney msti ada reunion 5 ke 6 kali . hha ~ oke jgn lpa cdangkan tarikh2 yg ssuai okee . salam .

Widad ke Johor


nk inform la jgk en . cik kak manis kt ats ney pegi johor ari ahad balik hari rabu ney . 1 skolah 2 org jea terpilih . dy pegi dgn mad duan . ada lawatan . hope widad selamat pegi n slamat pulangg . kami suma syg hg widad kt sini :)

Saturday, November 20, 2010

Jussco Our Destination

salam , hye semuaa . nk crita la ckit ney , kemarin aqi Jumaat aku ( meera ) , eyti , fana , yan & malin pegi jusco . yg len x dpt join cuz ada hal . so , kitorg berlima jea la kluaq p jusco . besz weyy . 1st skali of course la hbeskan nasik KFC duluu . lapaq la katakan . hhe ~ here's some pict of uss .